Hétvégén rendezik meg az Azerbajdzsán Nagydíjat. Max Verstappen itt még dobogóra sem állhatott. Tavaly egy defekt vetett véget a holland futamának. 2022-ben fordul a szerencséje?

Max Verstappen és a Red Bull is a bakui futamra készül. Olyan pályára, ahol még nem tudott a holland dobogóra állni. Verstappen tavaly a 45. körben defektet kapott és kiesett. Szerencséjére Lewis Hamilton sem tudott pontot szerezni. Talán a tavalyi vb harc egyik kulcsfontosságú momentuma lehetett.

Verstappen a világbajnokság éllovasaként tért vissza Azerbajdzsánba. A holland bízik abban, hogy idén végre dobogóra állhat. Tavaly minden esélye megvolt arra, hogy pódiumra álljon. A Red Bull nagyon gyors volt. Idén is minden esély megvan arra, hogy Verstappen megszerezze első pódiumos helyezését Bakuban.

A holland pilóta 2016-ban a 10. helyről rajtolhatott, de vasárnap csak a nyolcadik helyen intették le. 2017-ben már az ötödik helyet tudta megszerezni a szombati időmérőn. Vasárnap viszont ugyanitt fejezte be a futamot. 2018-ban nem tudta befejezni a futamot, mert akkori csapattársával, Daniel Ricciardo-val ütköztek. 2019-ben a negyedik helyről rajtolhatott. A futamot szintén a negyedik helyen fejezte be. 2020-ban a Covid-19 miatt elmaradt a bakui futam. 2021-ben viszont defektet kapott és kiesett. Verstappen nem tudott Bakuban még dobogóra sem állni. Idén ez az sorozat megszakad?