Mario Andretti szeretne az F1-hez csatlakozni. Szerinte Toto Wolff tiszteletlenül beszélt Michael Andretti még formálódó Forma-1-es projektjéről. Az sem tetszik neki, hogy az FIA és az F1 sem jelzett még vissza nekik.

Michael Andretti nem tudta felvásárolni a Sauber csapatot. Ezután elhatározta, hogy 11. Forma-1-es csapat megalapításával fog belépni a száguldó cirkuszba. Amerikában sikeres az Andretti vállalkozás, de jelenleg az F1 és az FIA nem igazán szeretne a sportágba 11. istállót. Toto Wolff szerint Andretti-ék még nem tudták nekik sikeresen bizonyítani azt, hogy a részvételükkel nagyobb értéket jelentenének a sport számára. Michael Andretti így reagált:

“Toto Wolff nyilvánosan vonta kétségbe a hitelességünket. Velünk pedig máshogy beszél. Nagyon tiszteletlennek tartom a kritikáját, mert sokkal régebb óta veszünk részt a motorsportokban, mint ő. Tiszteletben tartom az eredményeit, de semmi oka nincs arra, hogy lenézzen minket! Az FIA nagyon nyíltan kommunikál velünk. Minden elvárásuknak megfelelünk. Most arra várunk, hogy megmondják nekünk, mennyit kell fizetnünk a csapatoknak, hogy beléphessünk a sportba. Eddig 200 millió dollárról volt szó. Most többet akarnak. Kezd egy kicsit zsaroláshoz hasonlítani a helyzet. Nem kell már új mérnököket igazolnunk. Tapasztalt szakembereink vannak, a pénzügyi oldalon pedig a partnereink tisztában vannak a projekt méretével. Már régóta dolgozunk ezen a csapaton, és több tiszteletet érdemlünk!”- mondta Michael Andretti az Auto Motor und Sportnak.