Sergio Perez szerződését meghosszabbították. Ezzel Pierre gasly esélyei elszálltak arra, hogy visszaülhessen a Red Bull-ba. A francia elismerte, hogy 2023 utáni időszakot illetően minden lehetőséget számításba vesz.

A Red Bull Monaco után jelentette be, hogy két éves szerződést írtak alá Serdio Perez-el. A mexikói pilóta 2024 végéig a mexikói marad. Max Verstappen is marad a bikáknál. Így Pierre Gasly biztosan nem fog visszatérni a közeljövőben az energiaitalosok első számú csapatához. A franciát viszont nem érte váratlanul, hogy Perez mellett tették le a voksukat.

“Nem lepődtem meg, mert eléggé objektív ember vagyok. Az alapján, amit várnak egy második pilótától. Sergio minden kitételnek megfelel. Fantasztikus szezonja van idén. Remekül teljesít. Gyors, tapasztalt, van anyagi támogatói háttere, és jól passzol a csapathoz. Úgyhogy egyáltalán nem lepődtem meg rajta. Tavaly versenyképes autónk volt. Megmutattam mire vagyok képes. Nem is csak tavaly, 2019-ben és 2020-ban is. Ezért megértem az álláspontjukat, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy elfogadnám, hogy minden úgy maradjon, ahogy most van. Természetesen jelenleg elkötelezett vagyok az AlphaTauri mellett. Mindent beleadok és mindent bele is fogok adni ezért a csapatért, még ha nehezebb időszakon is megyünk keresztül. Vannak személyes ambícióim, és a célom nyilván több annál, mint hogy a top 10-be kerülésért harcoljak. Nem ezért dolgozom minden nap. Többet akarok ennél, az élen akarok csatázni. Az elsődleges prioritás, hogy jól teljesítsek az AlphaTaurival és megbeszéljük Helmuttal, mi a legjobb mindannyiunk számára. Tíz éve, a gyerekkorom óta ismernek, remek a kapcsolatunk Helmuttal.”- mondta Pierre Gasly a RaceFans.net szaklapnak.