A Red Bull-nak Bakuban sem volt felhőtlen a pénteki napja. Max Verstappen autóján nem működött megfelelően a DRS. A bikáknak Bakuban sem sikerült megtalálniuk még a tökéletes megoldást. Igaz legalább most már kinyílik és funkcióját tekintve működik is.

Max Verstappen-nek az idei szezonban már többször is gondjai voltak a DRS-sel. Még kérdés, hogy Bakuban minden rendben lesz-e. Az első szabadedzés után úgy tűnt, hogy minden rendben a Red Bull DRS-ével. Verstappen hátsó szárnya azonban nagyon csattog abban a pillanatban, amikor kinyitja azt a holland.

A bakui edzéseken a Ferrarik pattogtak az egyenesekben. A Red Bull-nak nem voltak ilyen gondjai. A Mercedes és a Ferrari autói látványosan delfineztek. A pénteken látott jeleneteket versenytávon aligha bírná ki egyetlen pilóta vagy padlólemez. Bakuban úgy tűnik, hogy Verstappen és Perez más DRS-konfigurációval fog versenyezni. Perez nyitott hátsó szárnya stabilnak tűnt. Verstappen autóján nyitott állapotban hatalmasat csattan az egyenesben a DRS-szárny. Minden bizonnyal nem úgy működik, ahogy azt a Red Bull szeretné.

Christian Horner csapata dolgozik a probléma megoldásán. Charles Leclerc autóján is lesz mit megoldani. A monacói jelezte, hogy a továbbfejlesztett tükrével valamit kezdjenek, mert egyáltalán nem lát bennük semmit.