Sebastian Vettel szerződése az idény végén lejár. A négyszeres bajnok nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az idény végén visszavonul. 15 év, 52 győzelem után hátat fordíthat a Száguldó Cirkusznak.

Sebastian Vettel nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a 2022-es szezonban állhat utoljára rajthoz az F1-ben. Jövőjéről valószínűleg a nyári szünetben döntenek.

A négyszeres F1-es világbajnok harmadik pilóta az F1 történetében, aki a legtöbb futamot nyerte meg. Vettel 52 versenyt húzott be. Csak Michael Schumacher és Lewis Hamilton előzte meg. Honfitársa, Michael Schumacher volt az utolsó német, aki 10 évvel ezelőtt vonult vissza. Vettel már kezd belefáradni az állandó utazgatásba. Otthon hagyva ezzel családját. Ezért is gondolkodott el a visszavonuláson. Lassan úgy érzi, hogy lassan lejár az ideje az F1-be.

Vettel azt mondta, még nem döntötte el, hogy a 2022-es szezon végén vissza vonul-e. Az Aston Martin világosan kijelentette, hogy szívesen hosszabbítana Vettel-el. A nyári szűntében felpöröghetnek az események. Arra számít, hogy ekkor születik döntés. Vettel a következőket mondta:

“Szeretek ezt az autót vezetni, de vannak más dolgok is, amiket szeretek. Ennyi év után előjönnek a szokásos dolgok. Ilyen például az utazás. Sok időt elvesz az életünkből. Otthon vannak a gyerekeim és a család. Sok időt töltök el nélkülük. Jövőm az idei évtől függ és a következő versenyektől. Még nem döntöttem el. A nyári pont jó arra, hogy elkezdjünk a jövőről beszélni. Majd meglátjuk. Több évet töltöttem el a motorsportban. Nem tudom, hogy milyen az élet az F1-en túl. Szerintem egyikünk sem tudja, hogy mi lesz a következő évben. Nem hiszem, hogy már holnap találok valamit, amiben jó vagyok.”- árulta el Sebastian Vettel.