Charles Leclerc szerint nem volt tiszta körük a Red Bull-oknak. A Ferrari versenytempóját és gumikezelését fontos pozitívumnak értékeli Bakuban.

A pénteki első edzést Sergio Perez, a másodikat Charles Leclerc nyerte. A másodikon tréingen fordult a kocka. A Ferrari áll az Azerbajdzsáni Nagydíj eddigi legjobb köridejével, Leclerc lágy gumis 1:43,224-es teljesítményével. A Ferrari pilótája még a motorra is panaszkodott, de a csapat szerint semmi baja az erőforrásnak. A monacói kedvezően így értékelte a pénteki napot.

“Erős első napunk volt. Az első és második szabadedzés közti fejlődés jól sikerült. Csapatként remekül dolgoztunk. Még mindig van egy kis terünk a fejlődésre. A versenytempónk nagyon erősnek tűnt. Jól éreztem magam az autóban. A gumikat tekintve kényelmes volt a hosszú etap, nem történt szemcsésedés” – sorolta Leclerc. „A mai pozitívum a jó gumikopás és nagyon erős versenytempó. A köridők azonban nem reprezentatívak, mert senki sem tudott rendes kört összerakni a második edzésen. Max és Carlos nem tudott javulni a lágyon, ezért még mindig sok a kérdőjel. A motorral nem volt baj. Én felejtettem el, hogy átállítottam valamit, ami miatt valóban csökkent a motorerő. De semmi vész nem volt.”- árulta el Charles Leclerc.