Magyar idő szerint 16:00 órakor kezdődött el Bakuban az időmérő edzés. Meglesz-e a hatodik bakui időmérőn a hatodik győztes? Eddig senki nem tudott kétszer a pole-ból rajtolni Azerbajdzsánban.

Huszonöt fokos a levegő, 36 fokos volt az aszfalt hőmérséklete. Szinte mindenki a lágy gumikkal hajtott ki a pályára. Az elsőn gyors körök után Perez, Leclerc és Sainz volt az első három sorrendje. Russell és Bottas kivételével senki nem hibázott bele a körébe. Russell bebiztosította a Q2-es továbbjutását, de Bottas-nak még mennie kellett. Norris, Latifi, Stroll, Schumacher és Bottas állt a kieső helyen, de a finnek még nem volt értékelhető köre. Nem kellett sokat várni a piros zászlóra. Lance Stroll törte össze autóját. Nem először hibázott a kanadai Bakuban. Egy elfékezés után az első szárnyával hozzáért a falhoz, de látható problémája nem volt az Aston Martinnak. Két és fél perc volt a Q1-ből. Végül Magnussen, Albon, Latifi, Stroll, és Schumacher esett ki a Q1-ben.

Indulhatott a Q2. 0,170 ezreden belül volt az első négy. Sainz, Leclerc, Verstappen, Pérez a sorrend, de elképesztően szoros volt az élmezőny. Vettel hibázott egyet. Hasonlóan a másik Aston Martinhoz, a négyszeres világbajnok is elfékezte az egyik kanyart, és a falnak csúszott. Azonban az ő első szárnya is a helyén maradt. Vettel tolatott egyet és tova haladt. Perez eközben 45 ezreddel fért be 1:42 alá. Közben Verstappen és a Sainz-ot megelőző Leclerc is hozzáért a falhoz, de nem történt jelentősebb kár az autójukban. Hamilton izgulhatott. A felügyelők vizsgálat alá vonták. Indokolatlanul lassan haladt a pályán. A Q2-ből nem jutottak tovább a Mclaren-ek és a két Alfa Romeo sem.

A Q3 is kezdetét vette. Voltak, akik szerint még a meglepetés eredmény is benne volt a levegőben. Az élmenők közül Sainz nyitott a legjobban. Leclerc 0,047 másodpercet kapott a spanyol csapattárástól, de a monacói pilóta belehibázott a gyors körébe. Verstappen nem tudta elsőre megelőzni vagy a két Ferrari közé ékelődni. A holland csak a negyedik helyre érő időt autózott. Az első négy sorrendje a következő volt: Sainz, Leclerc, Perez és Verstappen. Négyük közül csak Sainz nem tudott javítani. Leclerc behúzta a bakui időmérőt. Perez újra megverte Verstapppen-t. A mexikói lett a második, Verstappen a harmadik, és Sainz a negyedik lett, aki az utolsó körében hibázott.

1 Charles LECLERC
2 Sergio PEREZ
3 Max VERSTAPPEN
4 Carlos SAINZ
5 George RUSSELL
6 Pierre GASLY
7 Lewis HAMILTON
8 Yuki TSUNODA
9 Sebastian VETTEL
10 Fernando ALONSO A
11. Norris
12. Ocon,
13. Ricciardo
14. Csou,
15. Bottas
16. Magnussen
17. Albon
18. Latifi
19. Stroll
20. Schumacher