Lewis Hamilton autója nagyon pattogott a bakui egyenesben. A brit pilóta a verseny alatt jelezte, hogy fáj a háta. Alig várta, hogy véget érjen az Azeri Nagydíj.

A Mercedes az idény nagy részében szenvedett a pattogással. Bakuban még jobban előjött a delfinezés a Mercedesnél. Hamilton hátfájásra panaszkodott. A német istálló abban bízik, hogy az FIA szabályt módosít, ami megoldaná a delfinezést. Toto Wolff elmondta, hogy Hamilton alig várta a bakui futam végét. A Mercedes csapatfőnöke rádión kért elnézést a pattogó Mercedes miatt. Hamilton a futam után a következőket mondta:

“Nem tudom elmondani azt a fájdalmat, amit a futam alatt éreztem. Különösen az egyenesekben. Csak azért tudtam imádkozni, hogy vége legyen a versenynek. Nagyon jó eredményt értünk el. Harmadik és negyedik helyen zártunk. Ez nagyszerű eredmény a csapat számára. A csapat nagyszerű munkát végzett a stratégiával. Ha a pattogást megszüntetnénk, akkor ott lehetnénk az élmezőnyben. Egy másodpercet biztos veszítünk a pattogással.”- mondta Lewis Hamilton.

Ha szeretnél minőségi F1-es termékeket vásárolni, vagy egyedi F1Hírek poharat venni kérlek keresd fel a webáruházunkat.