Maygar idő szerint 13:00 órakor rajtolt el az Azeri Nagydíj. Az élről Charles Leclerc indulhatott. Mellőle Sergio Perez várhatta a lámpák kialvását. A második sorban Verstappen és Sainz állhatott.

A történelem rendkívül izgalmas két órát ígért. Öt különböző győztese volt eddig az öt azerbajdzsáni futamnak. Fernando Alonso rekordot állíthatott be. Ha szerezne pontot, akkor karrierje során 221. alkalommal növelné tenne így. Mi lehetett a Pirelli optimális gumiválasztási stratégia a melegben? A Pirelli az egykiállásos lágy-kemény és közepes-kemény kombinációt nagyon hasonlónak gondolta, mindkét esetben a huszadik kör környékén volt várható a bokszkiállás.

A rajt után Leclerc elrontotta az első kanyart. Sergio Perez meg tudta előzni a Ferrari pilótáját. Mögöttük változatlan a sorrend, nem volt baleset. A második körben Perez már egy két másodperces előnyt épített ki. Eközben Verstappen támadta Leclerc-t. Perez-nek jól jött a Lecéerc-Verstappen csata. A mexikói pilóta már három másodpercre húzott el Leclerc-től. Sainz a kilencedik körben kiesett a versenyből. A Ferrari féke romlott el. Virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. Leclerc ki is ment a bokszba. Kemény keveréket raktak fel a monacói autójára. Az első tízből szinte mindenki kint volt a bokszban. Csak a Red Bull nem. Rajtuk kívül mindenki cserélt kereket.

A 13. körben Vettel támadta Ocon-t. A négyszeres bajnoknak nem sikerült elég mélyet fékeznie, így kicsúszott a pályáról. Gyorsan visszajött, de Hamilton és TSunoda is visszaelőzte a németet. Eközben Perez visszaesett a második helyre. Csapattársa, Verstappen vette át az első helyet. A 17. körben Perez állt ki a bokszba. Sok időt vesztett a bokszban. A mexikói pilóta a harmadik helyre tért vissza George Russell elé. Verstappen a 19. körben állt ki. A holland kiállása sem volt gyors. Leclerc, Versxtappen, Perez volt az első három sorrendje.

A 20. körben jött a dráma. Leclerc is kiesett. A Ferrari motorja elfüstölt. Az olaszok nulla ponttal távoznak Bakuból. Verstappen állt az élre. Csalódott és értetlen csapatrádiózás zajlott le Leclerc és a Ferrari között a motorhiba után. Közben Norris kiállt kerékcserére, Gasly pedig megelőzte Ricciardo-t a negyedik helyért. Eközben az élen Verstappen növelte előnyét. Guanyu ZHOU-t is technikai hiba sújtotta. Az Alfa Romeo pilótája is kiállt a játékból.

A 28. körben a két Red Bull-nak már egy bokszkiállási előnnyel rendelkeztek. Egy körrel később Hamilton a hátát fájlalta. A brit autója nagyon pattogott. Ezért volt a hétszeres bajnoknak fizikai fájdalma. A 33. körben Magnussen autója is lelassult. Bakuban már a Haas a negyedik olyan autó, mely Ferrari motor hajt és esett ki a futamból. A dán autójának motorja is elfüstölt. Virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. A Red Bull ezt kihasználta és kiálltak kereket cserélni.

Az AlphaTaurik jól álltak, de kockáztattak. A 4-5. helyen állt Gasly és TSunoda. Mögöttük Hamilton jóval frissebb gumikon üldözhette őket. A brit pilóta könnyedén előzte meg a kopottabb gumikkal versenyző Tsunoda-t. A japán megkapta a fekete-narancssárga zászlós figyelmeztetést. Az AlphaTauri pilótájának nem nyílt ki teljesen a DRS-e. Nem használhatta innentől kezdve. 10 kör volt még a versenyből. A 42. körben Hamilton megelőzte Gasly-t. A brit így már a negyedik helyen állt. Négy körrel a vége előtt már nem változott a sorrend. A bakui futam most nem a végére tartotta a drámáit. A 20. körben eldőlt a futam sorsa. Verstapopen nyert. Perez lett a második. A Red Bull a kettős sikerrel és a Ferrari nullázással elhúzott a pontversenyben.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing
2 Sergio PEREZ Red Bull Racing
3 George RUSSELL Mercedes
4 Lewis HAMILTON Mercedes
5 Pierre GASLY AlphaTauri
6 Sebastian VETTEL Aston Marin
7 Fernando ALONSO Alpine
8 Daniel RICCIARDO McLaren
9 Lando NORRIS McLaren
10 Esteban OCON Alpine
11 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo
12 Alexander ALBON Williams1
13 Yuki TSUNODA AlphaTauri
14 Mick SCHUMACHER Haas F1 Team
15 Lance STROLL Aston Martin
16 Nicholas LATIFI Williams
17 Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team
18 Guanyu ZHOU Alfa Romeo–
19 Charles LECLERC Ferrari–
20 Carlos SAINZ Ferrari