Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elismerte, hogy aggódnak a motorgondok miatt. Keresik a problémára a megoldást és igyekeznek koncentrálnak maradni.

Charles Leclerc és Carlos Sainz is motor- és hidraulikus problémák miatt estek ki a bakui futamból. Ezt a Red Bull könyörtelenül kihasználta és kettős sikerrel zárta az utcai futamot.

A Ferrari gondjai nemcsak a gyári csapatot érintették. Az Alfa Romeo Zhou Guanyu és a Haas pilótája, Kevin Magnussen is kénytelen kiállni a versenyből. Motor gondok miatt. A Ferrari kiesése miatt a Red Bull 80 pontra növelte előnyét. Mattia Binotto megpróbált optimista maradni.

“A motor gond természetesen aggodalomra ad okot. Azt hiszem már azelőtt tudtuk, hogy gondunk lesz, mielőtt Bakuba érkeztünk. A megbízhatóság mindig olyan tényező, amely kulcsfontosságú a bajnokságban. Azt hiszem, csapatként nagyon sokat dolgoztunk télen az autó fejlesztésén. Bebizonyítottuk, hogy még nem vagyunk teljesen megbízhatóak. Van még min dolgozunk. Szerintem a csapat koncentrált marad. Keményen dolgozik azon, hogy megoldja ezeket a problémákat. Egyértelműen erősebbek akarunk lenni a jövőben. Azt hiszem, először meg kell értenünk és elemeznünk kell, mi történt a futamon. Nem egyforma hiba okozta a problémát. Lehet, hogy egy-két hibát gyorsan ki lehet javítani. Nem tudom még. Szánnunk kell egy kis időt az elemzésre.”- mondta Mattia Binotto.

Ha szeretnél minőségi F1-es termékeket vásárolni, vagy egyedi F1Hírek poharat venni kérlek keresd fel a webáruházunkat.