Carlos Sainz szerint elég jó esélye volt az időmérőn arra, hogy megszerezze a pole-t. Az utolsó gyors körében hibázott és így minden reménye elszállt. Csak a negyedik helyen várhatja a rajtot. Szerinte innen is lehet még nyerni.

A ferraris Carlos Sainz a negyedik helyről kezdi a vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjat. A spanyol pilótának minden esélye megvolt arra, hogy jobb helyről indulhasson, de a Q3-ban hibázott és nem tudott az idején javítani. Sainz szerint elég versenyképesek. Innen még elérhet egy jó eredményt.

“Kár, de ugyanakkor a nap folyamán előreléptünk, és úgy éreztem, hogy az elmúlt néhány futam után, különösen a monacói siker fényében, versenyben voltam a pole-ért, de a végén nem tudtam ezt megvalósítani. A versenyen azonban elég erős esélyünk van. Azt hiszem, fej-fej mellett haladunk a Red Bull-lal. Általában 10 kör után jobb tempót diktálnak, de ezen a hétvégén ez még nem látszott. Nehéz lenne előre bármit is mondani. Egy jó rajttal és egy okos stratégiával szerintem még mindig ott lehetünk a dobogón, vagy akár meg is nyerhetjük a futamot……”- árulta el Carlos Sainz a Sky Sports-nak.