Carlos Sainz volt az első a bakui futamon, akit utolért a technika ördöge. Az Azerbajdzsáni Nagydíjon négy olyan autó esett ki, melyet az olasz erőforrás hajt. A Ferrari megerősítette, hogy Sainz-nak hidraulikus hiba miatt kellett feladnia a futamot. Leclerc is csalódottan nyilatkozott.

A Ferrari megerősítette, hogy hidraulikus probléma vetette véget Carlos Sainz versenyének. Kénytelen volt kiállni a versenyből. A spanyol pilóta a negyedik helyen haladt. A rajt után megtartotta pozícióját. Sainz a négyes kanyarban parkolta el a Ferrarit. Csapatrádión jelezte, hogy valami elromlott. Sainz csalódott volt. A harmadik kiesése volt idén és ez már nagyban befolyásolja a bajnoki esélyeit.
A Ferrari csapattársa, Charles Leclerc is technikai hiba miatt esett ki a versenyből. A 20. körben elfüstölt a Ferrari. A monacói a kiesésre nem talált szavakat. Leclerc csalódottan nyilatkozott, de kiemelte, a motivációjuk változatlan.

Erre nehéz szavakat találni, nagyon fáj a kiesés. Még senkivel nem beszéltem, ezért nem tudom, pontosan mi okozta a kiesést. A következő futamot is megpróbálom majd megnyerni. A motivációnk továbbra is változatlan, ezzel nincs probléma, de kétségtelenül fáj, hogy ez történt.”- árulta el Charles Leclerc.