Max Verstappen a harmadik helyről rajtolhatott Bakuban. A holland pilóta a rajt után egy helyet javított. A két Ferrari kiesése után csak Sergio Perez-t kellett megelőzni, amit meg is tett. Szerinte szerencse is kellett a győzelemhez, de gumikezelés volt a siker kulcsa.

Leclerc az első helyről rajtolhatott Bakuban. Perez megelőzte a monacóit. Verstappen pedig támadhatta a monacóit. az előzés nem jött össze.
Az első virtuális biztonsági autó után helyet cseréltek a második helyen álló Leclerc-rel, aztán pár körrel később a Red Bull is meglátogatta a bokszot, ahol egyik pilóta kerékcseréje sem ment simán.

Perez és Verstappen kerékcseréje után Leclerc az élre állt. Ez nem tartott sokáig. A Ferrari motorja elfüstölt. Így a két Red Bull-nak csak be kellett érnie a célba. Verstappen még a célba érés előtt jó pár körrel megelőzte Perez-t. A holland gyors volt. Olyannyira, hogy rászóltak, ne tegye. Ő tudja a legjobban, milyen itt az élről kiesni. Nem hibázott és szépen behozta a Red Bullt az első helyre

“Nem lehet azt mondani, hogy megváltás lenne a tavalyi év után. A tempó nagyon jó volt, az autó egyensúlya nagyon jó volt. Talán kicsit szerencsések is voltunk a Ferrari kiesése miatt. Az abroncsok nagyon jól működtek, ez a legfontosabb, hogy jól tudjuk kezelni a gumikat.
Minden hétvége más, most Kanada következik, megérdemelten végeztünk most az első két helyen, de ide-oda fog menni még ebben a szezonban az ütésváltás, így továbbra is keményen kell dolgoznunk.”- árulta el Max Verstappen a futam után.

Sergio Perez a csapatot dicsérte. A verseny után a mexikói arról nyilatkozott, hogy megérti a csapat azt érintő döntését, hogy ne küzdjenek Verstappennel. A csapat a rádión keresztül arra kérte Perez-t, hogy ne harcoljon, a holland pedig át is vette a vezetést és később megnyerte a futamot. Perez a leintés után így nyilatkozott a Sky-nak:

“Sajnos lemaradtunk arról a lehetőségről, hogy a VSC alatt álljunk ki. Nem volt tökéletes a kommunikáció a csapattal, aztán amikor ki akartunk állni, már túl késő volt. Kicsit pechesek voltunk, mert így a miénk lett volna a futam irányítása. Aztán a közepes keveréken túl nagymértékű volt a gumijaim degradációja, és meg kell értenünk, hogy ez miért történt. Az egyértelmű, hogy Max erősebb volt a közepes gumikon, ez a kettős győzelem pedig kiváló eredmény a csapat számára. Azt gondolom, jó döntést hozott a csapat, mivel ezen a ponton Max sokkal gyorsabb volt, és Bakuban bármi megtörténhet. Tulajdonképpen az 1-2 egy kiváló eredmény a csapat számára.”- mondta Sergio Perez.