Lewis Hamilton háta megfájdult Bakuban. Annyira pattogott a Mercedes az egyenesekben. Toto Wolff szerint versenyzője kihagyhatja a következő futamot, a Kanadai Nagydíjat.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj fő témája a delfinezés és a pilóták egészségére gyakorolt ​​hatása volt. A Mercedes nemcsak Bakuban delfinezett. Eddig minden futamon ettől szenvedtek. Az azerbajdzsáni helyzet súlyossága óriási aggodalomra adott okot. A Mercedes erősen pattogott Bakuban. Emiatt Hamilton háta megfájdult. A hétszeres bajnok elárulta, hogy szerette volna minél előbb befejezni az Azeri Nagydíjat. Annyira fájhat a háta, hogy kihagyja a Kanadai Nagydíjat? Erre Toto Wolff válaszolt:

“Látható, hogy ez már nem izomfájdalom. A gerincbe hatol a fájdalom, és ennek következményei lehetnek. Nagyon rossz állapotban van.
Megoldást kell találnunk, mert úgy látom, az összes versenyző közül őt érinti legjobban a probléma. Úgy hallom, mindenkit érint valamennyire, ezért tenni kell valamit. Ez egy valódi ütközés a talajjal. Akár 6G-t is generálunk függőleges terhelésben, szóval ez már nem az izomzat, hanem a csontok. A versenyzők összeültek, és egy kivételével mindannyian egyetértettek abban, hogy valamit tenni kell, de nem tudom, mit lehetne tenni”- árulta el Toto Wolff.

a Hamilton nem tud versenyezni Kanadában , a Mercedes igénybe veheti valamelyik Forma-E-pilótájának szolgálatát. Nyck de Vries és Stoffel Vandoorne ülhetne be a hétszeres bajnok helyére. Nyck de Vries Spanyolországban ülhetett először F1-es autóba. Akkor a Williams versenygépét vezette a pénteki első szabadedzésen. Vandoorne pedig 2016-ban debütált az F1-ben. 2017 és 2018-ban a mezőny tagja volt.

Ha szeretnél minőségi F1-es termékeket vásárolni, vagy egyedi F1Hírek poharat venni kérlek keresd fel a webáruházunkat.