Charles Leclerc nehéz korszakon megy át. Néhány héttel ezelőtt 34 pontos előnnyel vezette a bajnokságot. Jelenleg hatalmas hátránnyal áll a bajnokság harmadik helyén. 34 egység a lemaradása az éllovas Max Verstappen mögött.

Charles Leclerc Bakuban sem tudott pontot szerezni. Technikai hiba miatt fel kellett adnia a versenyt. Második alkalommal adta meg magát alatta a Ferrari. A szezont nagyon jól kezdték, de most valahogy megtorpantak. Verhetetlennek tűnnek az év elején. Leclerc az eddigi nyolc időmérő edzésből hatot is meg tudott. Ennek ellenére csak két futamot nyert.

“Minden kiesést nehéz megemészteni. A bakui olyan volt, mintha zsinórban a harmadik nullázásom lenne, mert a monacói futamot is így éltem meg. Szóval ez három nagy csalódás egymást követően, amit nehéz megemészteni. Összességében biztos vagyok benne, hogy mentálisan ugyanolyan erős leszek a következő futamon, mint öt versennyel ezelőtt, amikor vezettem a bajnokságban. A motivációm még mindig megvan. Még mindig hiszek abban, hogy még megnyerhetjük a bajnokságot. Ezeken a dolgokon változtatunk kell. Nagyon sok pontot vesztettünk. Elvesztettem-e a csapatba vetett bizalmam? Nem, egyáltalán nem!“- árulta el Charles Leclerc.

Ha szeretnél minőségi F1-es termékeket vásárolni, vagy egyedi F1Hírek poharat venni kérlek keresd fel a webáruházunkat.