A Mercedes csapat pilótája, Lewis Hamilton panaszkodik a leglátványosabban. Szerinte az autójának pattogása már káros az egészségre. Egyes hírek szerint az FIA már hajlana a szabályok módosítására, de egyes csapatok tiltakoznak.

A bakui futam fő témája a delfinezés volt, ami ártalmas lehet az egészségre. A leglátványosabban Lewis Hamilton panaszkodik és a Mercedes vezetősége. George Russell és Toto Wolff is sz*arkupacnak nevezte az idei autójukat. Ezzel az autóval mégis harmadszor állhatok fel a pódiumra. Lando Norris és a szakemberek is kiemelik, hogy meg kell emelni kicsit az autó hasmagasságát. Fel kell áldozni valamennyit a teljesítményből. A Mercedes viszont nem enged.

Két tábor alakult ki. Az egyik oldal azt mondja, az FIA-nak azonnali szabálymódosítással kell fellépnie, mert kötelező megvédenie a versenyzők egészségét. Úgy véli, hogy a pattogás a gerincet is károsíthatja. A The Race információi szerint az FIA már hajlana arra, hogy a technikai szabályzat módosításával kötelezően csökkentse a pattogást. Ezzel nem minden csapat ért egyet.

A Red Bull például sikeresen vette a szabálymódosítást. A Mercedes nem. A bikák szerint nem lenne fair velük szemben, hogy most, hogy valamit a Mercedes nem tudott kivételesen megoldani, pedig lenne rá mód, igaz, teljesítményvesztéssel, akkor hirtelen miért változtassanak miattuk szabályt. Pláne év közben? A módosítást tíz csapatból nyolcnak el kell fogadnia. Egyelőre úgy tűnik, nincs ilyen széleskörű támogatása az ötletnek. A The Race szerint nincs sok esélye, hogy átmegy az esetleges szabálymódosítási javaslat. A Red Bull és az AlphaTauri mellett minimum az Alpine is vélhetően ellenezné a változtatást