Mika Hakkinen azt mondta, hogy a Ferrari minden hibáját könyörtelenül kihasználja a Red Bull. Ezt a bakui futam után mondta az F1 kétszeres bajnoka.

9100 nap után először esett ki egy versenyből mindkét Ferrari. Carlos Sainz a kilencedik körben hidraulikus probléma miatt állt félre és adta fel a futamot. Charles Leclerc motorja füstölt el. A csalódottságot tovább fokozta az, hogy a Red Bull ismét az első két helyen zárta a futamot és tetemes előnyre tett szert a pontversenyben is. Max Verstappen ötödik győzelmét aratta a szezonban. 34 ponttal húzott le riválisa, Charles Leclerc-től. kétszeres világbajnok Hakkinen csalódott volt.

“„Charles Leclerc biztosan azon töpreng, mit kell tennie, hogy szerencsésebb legyen. Az elmúlt négy futamon megszerezte a pole-t. A szombati kvalifikációs teljesítménye igazán zseniális volt. Mindent kihozott az autóból. Amit csak tudott. Szoros csata lett volna, ha nem füstöl el a motorja. A Ferrari tudja, hogy az elmúlt három futam kritikus volt. Volt két motorprobléma és egy rossz stratégia. Spanyolországban, Monacóban és Bakuban a győzelem úszott el. Az utóbbi futamon egyik autójuk sem ért célba. Kíváncsian várom, hogy miért esett ki egy Haas, a két Ferrari és egy Alfa Romeo. Ha valamilyen probléma adódik, azt sürgősen meg kell oldani. A Ferrarinak meg kell oldania a megbízhatósági gondjait, mert a Red Bull minden hibát könyörtelenül kihasznál…..”- árulta el Mika Hakkinen. A Ferrari a Red Bull-t 80 pont lemaradással követi. A Mercedes is zárkózik fel a Ferrarira. 38 ponttal szereztek többet az olaszok, mint a Mercedes.