A Ferrari nagyon jól kezdte a 2022-es szezont. Tetemes előnyt építettek ki, de ez már már hátránnyá változott. Mattia Binotto úgy érzi, hogy nem kell feltétlenül nyerniük Kanadában.

Zsinórban három olyan versenyt vesztett el a Ferrarival Charles Leclerc, melyeken az élen állt. Minden esélye megvolt arra, hogy meg is tartsa a pozícióját. Barcelonában és Bakuban motorhibák, Monacóban taktikai baklövések miatt veszített rengeteg pontot. Mattia Binotto sem a stratégiai döntések, sem a motor megbízhatatlansága kapcsán nem hibáztatta a csapatát. Kijelentette, hogy versenyről versenyre haladnak.

“A csapatunk nagyon jól reagált a virtuális biztonsági autós fázisra. Időben hívtuk Charles-t, pedig nagyon közel volt a boxutca bejáratához. Nagyon résen voltunk, és a versenyzőink is jól kezelték a helyzetet. Előnyben voltunk akkor. Még sok van hátra. Óvnunk kellett a gumikat. Szerintem ha életben tudtuk volna tartani, akkor helyes döntésnek bizonyult volna. Már nem tudjuk meg mi lett volna, ha….Ki kell elemeznünk. Úgy éreztük, hogy erős helyzetben vagyunk. Charles is elégedett volt a működésükkel. Nem gondolom, hogy Kanadában feltétlenül nyernünk kellene. Versenyről versenyre haladunk, próbáljuk tökéletesíteni a teljesítményünket az adott hétvégéken. Most nyilván félrecsúszott valami, és nemcsak a megbízhatóság szempontjából, minden részletet meg kell vizsgálnunk. A gyárban a szokásos munka jön. Megtanultuk a leckét, próbáljuk összerakni, mi történt, és a lehető leghamarabb előre akarunk lépni, hogy erősebbé tegyük a technikát. Nem nézzük a tabellát. Csak az eredményekre figyelünk. Próbáljuk minden versenyből kihozni a legtöbbet, próbálunk fejlődni. Tudjuk, hogy még hiányzik valami ahhoz, hogy a csúcsra érjünk. Most csak fejlődni akarunk. Engem most is csak az foglalkoztat, mi az, ami hiányzik.”- árulta el Mattia Binotto.