Helmut Marko úgy véli, hogy harles Leclerc bakui motorproblémája után elkerülhetetlennek tartja a rajtbüntetést. Lehet, hogy már Kanadában büntetéssel kezdi meg a futamot?

Az F1 2022-es szezonja nagyon jól kezdődött. A Red Bull és a Ferrari szoros csatát vívott. Az év elején a Red Bull-nak voltak technikai gondjaik. Bahreinben mindkét autójuk kiesett. Ők megoldották a gondokat. Most úgy néz ki, hogy a Ferrarin a sor. Ausztrália óta nem tudtak futamot nyerni. Leclerc az év elején kényelmes előnyt épített ki. Ez gyorsan elolvadt. Bakuban mindkét Ferrari kiesett és tetemes lemaradást szedtek össze. Leclerc a harmadik helyre csúszott vissza a tabellán, 34 ponttal lemaradva Verstappen-től. A monacói pilóta is három motort használhat büntetés nélkül. Már három turbót is elhasznált. Ha újat kellene tenni az autóba, az 10 rajthelyes büntetéssel járnak. Nagyon sok van még hátra és Leclerc-nak biztosan kell még több alkatrészt cserélni az autójában, ami több futamon büntetéssel járhat.

“Tisztességes küzdelmet akarunk. Charles-nek egy harmadik motort építenek majd az autójába. A szezon alatt még biztos kell egyszer-kétszer motort cserélni. Ez rajtbüntetéssel jár. Tiszta sebességet tekintve sajnálatos volt, hogy Charles egy helyet visszaesett. Max nem tudta azonnal megelőzni. Utána viszont az következett, amit vártunk. A versenyen mi voltunk a gyorsabbak.”- árulta el Helmut Marko a ServusTV-nek.