Carlos Sainz abban bízott, hogy a 2022-es szezon nyolcadik futama után már lesz legalább egy győzelme. Ez nem valósult meg. A spanyol pilóta idén már idén lemondott a bajnoki címről.

Carlos Sainz nem lehet elégedett a 2022-es szezon eddigi futamainak eredményével. Ausztráliában, Imolában és Azerbajdzsánban is nullázott. Nem minden esetben volt az ő hibája. Jelenleg 67 ponttal van lemaradva Max Verstappen-től. Bár a szezon szűk kétharmada még mindig hátra van, a hátrány tetemesnek tűnik. Sainz a Marca lapnak adott interjút. Vajon gondol még a bajnoki címre?

“Nem, nem igazán, ilyen értelemben kicsit megváltozott a hozzáállásom, mert a sorozatos nullázásokkal nagy lemaradást szedtem össze. Ez fájt, de lemondtam a világbajnoki címről. Azt vettem észre, hogy még mindig nem érzem elég kényelmesen magam az autóban ahhoz, hogy a pole pozícióért és a győzelemért küzdjek. Talán a belső nyomás, hogy minden áron nyerni szerettem volna és első rajtkockát szerezni. Ez eredményezhette a sok hibát. Mindig is a következetesség volt az egyik erősségem, ki tudtam várni a megfelelő pillanatokat. Az év második fele mindig jól sikerült, azt hiszem, egy kicsit türelmesebbnek kell lennem.”- árulta el Carlos Sainz.