Johnny Herbert úgy véli, Pierre Gasly-nak más csapatnál kellene szerencsét próbálnia. Lehet csak így tudna tovább fejlődni és építeni F1-es karrierjét.

Az egykori F1-es pilótából, Johnny Herbert-ből televíziós szakértő lett. Szerinte Pierre Gasly-nak el kell gondolkodnia azon, hogy hol folytassa pályafutását. Maradjon a Red Bull családnál vagy más csapatnál folytassa karrierjét? Gasly-nak 2023-ig élő szerződése van az AlphaTauri-val.

2019-ben megkapta a lehetőséget a bizonyításra. A Red Bull beültette Max Verstappen mellé, de messze elmaradt a hollandtól. Így lefokozták. Vissza kellett ülnie a Torro Rosso-ba, amit ma AlphaTauri-két ismerünk. Itt újra megtelt önbizalommal. Gasly a középmezőny sztárja lett. Folyamatosan azon dolgozik, hogy visszajusson az anyacsapathoz.

Gasly látszólag megrekedt az AlphaTaurinál. Herbert úgy véli, itt az ideje, hogy kockáztasson. Talán más csapatnál kellene szerencsét próbálnia. Főleg azért, mert a Red Bull 2024-ig meghosszabbította Sergio Perez szerződését. Így két évig még biztos nem kerülhet sor Gasly szerződtetésére.

“Azt hiszem, hogy azt az utat kell járnia, amit Daniel járt. El kell szakadnia a Red Bull-tól. Jelenleg nem sok lehetőség közül választhat. Ne akarjon megragadni az AlphaTauri-nál. Ha adódik egy alkalom, akkor élnie kell a lehetőséggel. Úgy gondolom, hogy a pilótáknak néha kemény döntéseket kell meghozniuk. Pierre-nek nagyon jó kepésségié vannak. Jól felkészült versenyző. Jó volt látni azt, ahogy Azerbajdzsánban versenyzett.”- jelentette ki Johnny Herbert.