Charles Leclerc azt mondta, hogy mentálisan erős akar maradni. Ausztrália óta nem tudott futamot nyerni. Hiába szerezte meg a pole-t. Technikai okok vagy rossz stratégia hátráltatta a futam megnyerésében. Elismerte, hogy nem könnyű kezelni a csalódást.

Ezen a hétvégén Kanadában versenyezhet az F1 mezőnye. A szezon kilencedik versenye következik. Leclerc reméli, hogy Kanadában már nem lesz balszerencsés és fordul a szerencséje.

Imola óta eltelt négy versenyhétvége. Mind a négy hétvégén megszerezte a pole-t, de a futamon már balszerencsés volt. Verstappen már tetemes előnnyel húzott el az egyéni pontversenyben. Leclerc autója idén másodszor romlott el. Bakuban is ki kellett állnia. Ráadásul az élről.

“Idén háromszor ért csalódás. Ez nem könnyű. Összességében biztos vagyok abban, hogy mentálisan olyan erős leszek, mint öt futammal ezelőtt, amikor még vezettem a bajnokságot. A motiváció továbbra is megvan. Nyilvánvalóan a megbízhatóság az, amit az elmúlt három verseny után ki kell vizsgálunk. Csapatként ebben fejlődnünk kell. Hiszem, hogy még mindig meg tudjuk nyerni a bajnokságot. Az elmúlt négy futamon nagyon sok pontot vesztettünk……”- árulta el Charles Leclerc.