Melbourne 2035-ig biztos marad az F1 naptárában. Az F2 és az F3 sorozat is elkésési a száguldó cirkuszt. Így tehát 2023-tól mind a három sorozat futamát láthatjuk az ausztrál városban.

Az F1 hosszú távra hosszabbított szerződést az Ausztrál Nagydíj helyszínével. A magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra megtett bejelentés szerint az Albert Park jelenlegi 20225-ig szóló szerződését 2035-ig hosszabbították meg.

Az elmúlt hónapokban, években felmerült, hogy Sydney szeretné átvenni az Ausztrál Nagydíjat. Egyes információk szerint ennek érdekében tettek pár lépést. A vírus okozta kétéves szünet után idén újra megrendezett verseny 419 ezer fős nézőcsúcsa Melbourne javára billentette a mérleget. Az F1 közleménye szerint a sportág vezetői értékelték azt is, hogy a helyi szervezők fejlesztették a pályát. A futamot szervező Australian Grand Prix Corporation és Victoria állam kormányzata vállalta, hogy a következő években jelentős modernizációt hajtanak végre. Az új szerződés értelmében az F2-es és az F3-as bajnokság is utazhat az F1 mezőnyével Ausztráliába.

Az F1 közölte, hogy a jövő évi Ausztrál Nagydíj időpontját csak később jelentik be. Biztosra vehető, hogy a verseny nem veszi vissza a szezonnyitó státuszt. Melbourne minden bizonnyal marad az F1 harmadik állomása.