Nicholas Latifi tökéletesen tisztában van azzal, hogy veszélybe került a helye a Williams-nél. Ő azon kevés pilóták egyike, aki még nem szerzett pontot a 2022-es szezonban.

Nicholas Latifi és Mick Schumacher az egyetlen olyan pilóta az F1-ben, akik még nem szereztek eddig pontot. Latifi tavaly két pontot szerzett. George Russell is hasonlóan teljesített. A brit pilóta távozott a Williamstől. Helyére Alex Albon érkezett, aki már idén három pontot szerzett. Latifi-re nagy nyomás nehezedik. Közben egyre erősödik a pletyka, miszerint nem hosszabbítják meg a szerződését. Tudja, hogy teljesítménye nem elég jó egy szerződéshosszabbításhoz.

“Javítanom kell a teljesítményemen. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy biztos helyem van a csapatnál. Tisztában vagyok azzal, hogy a helyzetemen változtatnom kell. Be kell vallanom, hogy a Szaúd-Arábia Nagydíj óta nem érzem magam jól az autóban. Alex gyorsabban alkalmazkodott az új autóhoz, mint én. Csak rajtam múlik, hogy tudok-e változtatni a dolgokon. Kanada? Bármilyen meglepő, de nem versenyeztem még itt. Csak gokart versenyeken vettem itt részt. Emlékeim vannak nagyszerű versenyzők emlékezetes győzelmeiről, amit Montrealban arattak.”- árulta el Nicholas Latifi.

PlanetF1