Az Azeri Nagydíj után nem tartunk szünetet. Bakuból Montrealba utazik az F1 mezőnye. Sokak szerint Kanadában is delfinező mozgást fognak végezni az autók.

Kevin Magnussen a RacingNews365.com-nak adott interjújában arról beszélt, hogy a Circuit de Gilles Villeneuve pályán semmivel sem fognak kevésbé pattogni a versenyautók, mint egy héttel korábban Azerbajdzsánban. Bakuban többen jelezték az FIA-nak, hogy a pattogástól fizikai fájdalmuk volt. Különösen jelentősen érintette a jelenség Lewis Hamiltont, aki szemmel láthatóan komoly fájdalmakkal tudott csak kiszállni a verseny végén az autóból. Magnussen szerint a montreali versenyhétvége ismét egy pattogós esemény lesz

“Montreal nagyon-nagyon jó hely. Kicsit hűvösebb, mint Baku. Eléggé egyedi utcai pálya, ami nekem nagyon tetszik. Viszont az aszfalt egyenetlen. Kemény feladat lesz gyorsan menni az új autókkal, mert a futóművek hangolása nagyon kemény. A pattogás ugyan úgy vagy még jobban fog jelentkezni. Szóval nagy kihívás lesz, de biztos vagyok benne, hogy élvezni fogom. Csak egyetlen eredményt fogadhatunk el. Ha pontot szerzünk. Ez nem kérdés. Az autó is megvan hozzá. Szóval önbizalommal utazom Kanadába. Utána kicsit könnyebb lesz a szezon Európában, rövid távot kell majd csak repülni, nem fog minket kínozni az időzónák váltása.”- árulta el Kevin Magnussen a RacingNews365.com-nak.