Lewis Hamilton a kanadai szabadedzés után nyilatkozott. A Mercedes pattogása miatt már nemcsak hátfájásra panaszkodott. A brit feje is fájt.

Az F1 jelenleg az egyik legfelkapottabb témája a delfinezés. A pilóták egészségi helyzetére is rossz hatással van a jelenség. Az FIA úgy döntött, hogy lép. Ha valamelyik autó túlzottan pattog, annak emelni kell a hasmagasságán. Ha az emelés után sincs a határértékeken belül, annak akár kizárás is lehet a következménye.
Lewis Hamilton elmondta, hogy a pattogás miatt sokkal több zúzódás éri. Emellett pedig még a feje is fájt. Orvosnál még nem járt miatta.

“Mostanában sokkal több zúzódás van rajtam a versenyem után, így általában a hét nagy része a regenerálódással telik. Nem gondolom, hogy ennek a korhoz lenne köze, egyszerűen súlyosak lehetnek ezek a zúzódások. Amikor 10G-s erőhatást tapasztalsz egy-egy pattogás közben, mint például Bakuban, akkor nagyon nagy terhelés éri a nyakad alsó és felső részét is. A mikro-agyrázkódások miatt pedig az elmúlt hónapokban sokkal többször fájt a fejem. Emiatt még nem jártam orvosnál. Nem veszem túl komolyan a dolgot. Fájdalomcsillapítókat szedek.”- mondta Lewis Hamilton.