Először Max Verstappen tett pár megjegyzést az FIA-ra. A holland után Chalres Leclerc is kritizálta a szervezetet. A monacói szerint az FIA beavatkozása a delfinezés kérdésébe aláássa a csapatok munkájának értékét

Az FIA csütörtök este új technikai utasítást adott ki a csapatoknak. Jelezték, hogy fogják az autók pattogásának mértékét. Ha úgy találják, valamelyik konstrukció a kelleténél jobban delfinezik, kötelezhetik az adott csapatot a hasmagasság megemelésére. Nem mindenki ért egyet azzal, hogy az FIA a szabályok szintjén beleavatkozik a dolgokba.

“Szerintem ez elfogadhatatlan. Nem szabad alábecsülni azt a munkát, amit a csapatok elvégeztek az elmúlt hónapokban annak érdekében, hogy megszüntessék a problémát. Ez volt a prioritás, amióta először kipróbáltuk az új autókat. Azon dolgoztunk, hogy úrrá legyünk a helyzeten és azt hiszem, hatalmas javulást értünk el. Most pedig az összes munkát dobjuk a kukába, mert vannak olyan csapatok, amelyek jobban küzdenek, mint a többiek?.”- mondta Charles Leclerc.