A szabadedzésen még nem lehetett tudni, hogy a Ferrari kiséréli-e Cahrles Leclerc autójában a turbót. Péntek este eldőlt. A Ferrari nem kockáztat. Újabb alkatrészt cserélnek a motorjában, amiért viszont már jár a szankció.

A Ferrari vizsgálata során kiderült, hogy Charles Leclerc autójában lévő erőforrás már nem használhat. A Kanadai Nagydíjon már cserélni kell az erőforrást. Így a monacóinak rajtbüntetéssel kell számolnia.

A pénteki első edzésen még úgy tűnt, hogy nem kell cserélni. Bár Leclerc autójába valóban friss belsőégésű motor, MGU-K, MGU-H és vezérlőelektronikát szereltek be, de ezek még mindig a szabályok megadta kereten belül maradtak.

A második edzés után újabb közleményt adtak ki. Leclerc még egy újabb vezérlőelektronikát kapott. A szezonban már a harmadikat, ezzel pedig már átlépte az erre az alkatrészre vonatkozó kétdarabos kvótát. Leclerc így a szombaton megszerzett pozíciójához képest 10 rajhellyel hátrébbról indulhat majd. Nem ő az egyetlen, aki így járt. Yuki Tsunoda autójában több erőforrás-komponenst is kicseréltek, így az AlphaTauri japánja a mezőny végéről fog startolni.