Carlos Sainz azt nyilatkozta, hogy változtatott a hozzáállásán. Nem érz még magát jól az idei autóban. Célja, hogy visszahozza korábbi kiegyensúlyozottságát.

Carlos Sainz tavaly csatlakozott a Ferrarihoz. Még Cahrles Leclerc-től is több pontot tudott szerezni. Idén azonban több hibát is vétett. A spanyol pilóta a montreali hétvégén lemondóan nyilatkozott a világbajnoki esélyeiről. Elárulta, hogy változtatott a hozzáállásán.

“Bizonyos szempontból változott egy kicsit a hozzáállásom. Az az igazság, hogy a kiesések miatt nagyon lemaradtam a világbajnoki pontversenyben. Ez fájdalmas, és egy bizonyos ponttól kezdve már inkább nem is gondolok a bajnokságra. Nem érzem magam kényelmesen az autóban ahhoz, hogy harcolhassak a pole-ért vagy a győzelemért. Túl sokat hibáztam.
Mindig is a kiegyensúlyozottság volt az erősségem, és hogy ki tudtam várni a pillanataimat, a szezon végén pedig mindig erős voltam. Kicsit türelmesebbnek kell lenne. Meg kell várnom, hogy jobban érezzem magam a kocsiban, hogy aztán 100 százalékosan támadásba lendüljek. Természetesen ha olyan jól érzem magam, mint például Monacóban, akkor megpróbálkozom a dologgal. Kék zászló nélkül nyerhettem volna. Az is biztos, hogy a céljaimat és a vállalt kockázatot ahhoz kell igazítanom, hogy mennyire érzem magam jól az autóban.”- árulta el Carlos Sainz.