Max Verstappen az első és a második edzést is behúzta Kanadában. Szűk egy tizeddel autózott gyorsabb időt, mint Charles Leclerc, aki a második helyen zárt.

A második edzés izgalmasan indult. Alig kezdődött el a gyakorlás Kanadában, az Aston Martin azonnal ráengedte Sebastian Vettelt Kevin Magnussenre a bokszutcában. lég veszélyes volt. Az Aston Martin-nál ez nem először fordult elő. Az esetet vizsgálat alá vonták. Az Aston Martin pedig büntetésre számíthat.

Eddig nem lehetett tudni. A Ferrari kicseréli Leclerc autójában a turbót. Így a monacói 10 rajthelyes büntetésre számíthat, mivel a negyedik ilyen egység, amit beszerelnek a maranellóiak a megengedett hármas limitet túllépve.

Lecleec a szabadedzés előtt nem tudta megmondani, hogy cserélni fogják-e. A csapat arra kérdte, hogy tesztelje,. Mit bír az egység és bizony akadtak vele problémái. Lewis Hamilton későn ment ki a pályára. A Mercedes padlólemezével bíbelődtek a Mercedes szerelői. Vélhetően azért, hogy a delfinezés mértékét csökkentsék. A Mercedes még így is pattogott.

Carlos Sainz is panaszkodott. A spanyol szerint a második edzésen jobban pattogott az autó, mint az első edzésen. Ennek azért lehet különös jelentősége, hiszen az FIA holnaptól monitorozza az autók pattogását és szükség esetén arra kötelezi a csapatokat, hogy emeljék meg a hasmagasságot.

Bottas balszerencséje nem szakadt meg. A finn idén nem először kényszerült komoly pályán töltött időt eldobni szabadedzésen. Nem sikerült mért kört teljesítenie. Kanadában a lefulladásgátlójával akadt problémája. Az első fél óra után furcsa közjáték zavarta meg az állóvizet. Virtuális autós fázist léptettek életbe egy sörös doboz miatt, amit a pályára fújt a szél. A problémát gyorsan elhárították.

A második edzésen Max Verstappen sorra futotta az egyre gyorsabb köridőket. A lágy keverékű szetteken és gyorsan elérte az 1:14-es köridő elejét. Jól teljesített Vettel is. Mindössze három tizedmásodperccel teljesített rosszabb köridőt, mint az élen álló Verstappen. A második-harmadik helyre a Ferrarik érkeztek meg, Charles Leclerc 81 ezreddel maradt el közvetlen riválisától. 20 perccel a szabadedzés vége felé a csapatok elkezdték felkészíteni a versenyzőket a versenyszimulációkra. Az eredmény már nem változott.

Eredmény:

1. Max Verstappen
2. Charles Leclerc
3. Carlos Sainz
4. Sebastian Vettel
5. Fernando Alonso
6. Pierre Gasly
7. George Russell
8. Lando Norris
9. Daniel Ricciardo
10. Esteban Ocon
11. Sergio Perez
12. Lance Stroll
13. Lewis Hamilton
14. Kevin Magnussen
15. Mick Schumacher
16. Zhou Guanyu
17. Yuki Tsunoda
18. Alexander Albon
19. Nicholas Latifi
20. Valtteri Bottas