George Russell talán az intermediate gumikon a második sorba kvalifikálta volna magát. A brit pilóta megpróbálkozott a száraz pályás abroncsokkal. Russell számításai nem váltak be.

Russell elég jól szerepelt a Kanadai Nagydíj időmérőjén. A Q1-ben és a Q2-ben is rendre az élbolyban szerepelt. A Q3-ban úgy festett, hogy minimum a második rajtsorra esélyes lehet. A száradó pályán ő volt az egyetlen, aki felrakatta a slick gumikat. Terve nem vált be. Russell a kettes kanyarban kicsúszott. A nyolcadik helyet szerezte meg.

“Igazából egyáltalán nem. Ha intermediate gumikon maradok, akkor talán a harmadik-negyedik rajthelyre kvalifikálok. Nem rossz eredmény. Ilyen helyzetekben lehetőségünk van esetleg nagyobbat dobni és a pole-ért menni. Tavaly Szocsiban ezt csináltuk a Williams-el. Akkor a harmadik helyre kvalifikáltunk. Nem sokon múlt, hogy most is változzon a helyzet. Örülök, hogy rápróbáltunk, nyilván ez most nem adta ki. Lehet, hogy kicsit nehéz lesz előzni, mivel az egy egyenesbeli tempónk. Talán a stratégia segít abban, hogy a Haas-ok és Esteben Ocon elé kerüljünk….”- mondta Esteban Ocon.