Carlos Sainz a harmadik helyről várhatja a rajtot a Kanadai Nagydíjon. Nem sokkal maradt le az első sorról. A Ferrari pilótája szerint a rajt utáni helyezkedés sok mindent eldönthet.

Carlos Sainz még nem tudott a Ferrarival pole-t szerezni. A spanyol pilótára szombaton még nagyobb teher nehezedett, mivel Charles Leclerc csak a 19. helyről várhatja a rajtot. A monacói autójában több alkatrészt is cseréltek, ami mér rajtbüntetéssel járt. Sainz úgy látja, akkor lehet esélyük Max Verstappen ellen, ha jó rajtot vesznek, és az elejétől kezdve nyomás alatt tartják a cím védőt.

“Szerintem minden rajton múlik majd. Ha jól rajtolunk, és azonnal Max mögé kerülünk, akkor megpróbálhatjuk követni és nyomást gyakorolni rá. Ha az első öt-tíz körben veszítünk egy kis időt, Fernando is jól indul, akkor a különbség elég nagy lehet ahhoz, hogy a verseny hátralévő részében már túlságosan lemaradjunk. Jól kell rajtolnunk. Meglesz-e a tempónk ahhoz, hogy felvegyük a harcot Max-al? A pénteki szabadedzés alapján szoros csatára számítok. Tudjuk, hogy a versenyen mindig nagyon erősek a gumikezelésben. Az F1-ben bármi megtörténhet. Nem igazán számít a mai pozíciónk, minden a futamról szól. “- mondta Carlos Sainz a RacingNews365 szaklapnak.