Sergio Perez-nek a szombati időmérő sem alakult túl jól. A mexikói pilóta csak a 13. helyről rajtolhatott. Kilenc kört tudott megtenni Monteralban. Technikai hiba miatt kellett kiállnia a futamból.

Sergio Perez a szombati időmérő Q2-es szakaszában hibázott és a falnak csapta az autót. A mexikói pilóta nem tudott bejutni a Q3-ba. Csak a 13. helyről rajtolhatott. A versenyen nem jutott el sokáig. A kilencedik körben ki kellett állnia. Ő akkor azt hitte, hogy a motorja adta meg magát. Kiderült, hogy a váltója mondta fel a szolgálatot.

“A rajt rendben volt. Haladtam előre miközben még a gumikra és a fékekre is tudtam vigyázni. Minden lehetőséget kihasználtam. Azután megadta magát a sebességváltó, ami már egyébként is a tervezett élettartama vége felé járt. Fájdalmas így kiesni. Nem jön jól egy ilyen hiba, amikor a bajnokságért tudok harcolni, de hosszú még a szezon, ezt most el kell felejteni és már Silverstone-ra kell koncentrálnunk. Szerintük a technikai hibának semmi köze nem volt a szombati naphoz. Az új szabályok miatt végeztünk minimális módosításokat az autón, de jelenleg nem tudjuk, hogy ezeknek volt-e bármilyen köze a hibához.”- árulta el Sergio Perez.