Max Verstappen hat futam alatt nagyszerűen teljesített. 46 pontos hátrányból 46 pontos előnyt kovácsolt. Ő is tudja, hogy messze nincs még vége a bajnokságnak.

A 2022-es szezon első három versenyéből kétszer kiesett a holland pilóta. Charles Leclerc hatalmas előnyt épített ki. Bár nyilvánvaló volt, hogy a Red Bull-nak gyors autója volt, de nem lenne akkor elég, ha minden második futamon kiesnének.

Verstappen Kanadában is nyerni tudott. Sergio Perez azonban kiesett a versenyből. Charles Leclerc motorbüntetések miatt a mezőny végén indult. A monacói az ötödik helyig kapaszkodott fel. Így Verstappen 46 pontos előnyre tett szert csapattársával szemben. Leclerc hátránya még nagyobb lett. Verstappen elismerte, hogy a munka itt nem érhet véget.

“Még mindig nagyon hosszú az út, és tudom, hogy a pontversenyben is nagy az előnyünk. Viszont azt is tudom, hogy ez gyorsan megváltozhat. Úgy értem, hogy a szezon harmadik futama után 46 pontos hátrányom volt. Higgadtnak kell maradnunk. Koncentrálnunk kell, fejlődnünk kell, mert ma nem mi vagyunk a leggyorsabbak. Ingadozik a teljesítményünk. Egy héttel ezelőtt minden jól nézett ki. Kanadában már nem annyira, de sikerült nyernünk. Az egész csapattal együtt kell dolgoznunk.”- mondta Max Verstappen.