Mattia Binotto szerint Carlos Sainz lassan megszerezheti első győzelmét a Ferrarival. Úgy érzi, hogy a spanyol pilóta jobban vezet, mint a szezon elején.

Sainz elég jól kezdte a 2022-es szezont. Öt futam alatt négyszer szerzett pontot. Ebből háromszor dobogóra is állhatott. Múlt vasárnap, a Kanadai Nagydíjon Max Verstappen-t helyezte nyomás alá. Küzdhetett az első győzelméért. Sainz nem tudta megelőzni a hollandot. Be kellett érnie a második hellyel. Mattia Binotto úgy érzi, hogy Sainz hamarosan megszerezheti első F1-es sikerét.

“Carlos jobban vezet, mint a szezon elején. Hamarosan megszerezheti első győzelmét. Kár, hogy Kanadában nem nyert. Kisebb hibák nélkül talán sikerült volna. Tudta tartani a lépést és az utolsó körig támadni tudta Max-ot. Idén minden versenyen támadnunk kell. Charles szempontjából tudtuk, hogy türelmesnek kell lennünk. Összességében az ötödik hely nem rossz eredmény. A következő négy futam döntő fontosságú lesz.”- árulta el Mattia Binotto a Corriere dello Sport szaklapnak. Sainz ebben az évben három második helyet szerzett. Kanadában volt a legközelebb a győzelemhez.

“„Mindent beleadtam, hogy megelőzzem a Red Bullt. Itt az előzéshez valami több kellett, mint két-három tized. Csalódott vagyok, hogy nem én nyertem, de Kanadából több pozitívummal távozhattunk. Mi voltunk a leggyorsabbak a pályán. Sokkal jobban éreztem magam az autóban. Folyamatosan nyomhattam a gázt a verseny során.”- mondta Carlos Sainz.