Oscar Piastri hamarosan bemutatkozhat az F1-ben. Az Alpine csapatnál kezdheti el karrierjét. Minden jel arra utal, hogy a Francia Nagydíj alkalmával autóba ülhet.

Az idei szabályok értelmében minden csapat köteles legalább két első szabadedzést újonc pilótáknak adni. Az állandó pilótáknak csak egy-egy szabadedzést kell kihagyniuk. Piastri legutóbb éppen Silverstone-ban körözhetett. Otmar Szafnauer csak annyit mondott, hogy Piastri debütálására hamarosan sor kerülhet.

“Azt elmondhatom, hogy erre nem Silverstone-ban fog sor kerülni. Nincs olyan messze. A válasz az, hogy be fogjuk őt ültetni az autóba. Nincs messze, de még nem jelentettünk be semmit. Oscar egy igazán remek fiatal, feltörekvő tehetség, ezt mind tudjuk. A tavalyi autóval tesztel, és nem csak Silverstone-ban. Már volt egyéb pályákon is, és el fog még menni más helyekre is. Egyelőre jól is teljesít. Szerződésben állunk Oscarral, és van néhány opciónk vele kapcsolatban. Nem akarunk siettetni semmit. Kivárjuk a megfelelő pillanatot. Majd meghozzuk a döntést…….”- árulta el Otmar Szafnauer.