George Russell a Kanadai nagydíj után azt mondta, hogy kevésbé szenvedtek a delfinezés jelenségétől. A W13-as így is meglehetősen pattogott az egyenesekben. A brit pilóta szerint ez pályaspecifikus a probléma.

Baku után a mezőny több tagja is komoly fájdalmakra panaszkodott. Ez a delfinezés miatt volt. Ezért az FIA közbelépett és csütörtökön bejelentette. Ezentúl figyelemmel kísérik majd az autók pattogásának mértékét. Az új szabályok szerint akár büntetést is kiszabhatnak a jövőben azokra a csapatokra, amelyek konstrukciója a meghatározott értéknél jobban delfinezik és kötelezheti az istállókat az autó hasmagasságának emelésére.

Az FIA döntése visszhangot váltott ki a száguldó cirkuszon belül. Többen kritikával illették az új szabályt, mivel a szezon közepén módosítottak és akadnak olyanok, akik szerint ennek köze lehet a Mercedes szenvedéseihez. A Mercedes szenvedett eddig a legjobban a delfinezéstől. Toto Wolff azonban a Kanadai Nagydíjat követően kijelentette, hogy már teljesen megszüntették a jelenség káros hatásait. George Russell ezzel nem értett egyet.

“Döcögős volt a pálya a versenyen, nem delfineztünk, de jelentősen pattogott az autó az egyenesben. Folyamatosan az aszfalthoz csapódott a hasa, így fizikailag megterhelő volt, most is jól fogunk aludni. Úgy gondolom, több különböző tényező játszik szerepet a jelenségben. Ilyen a szél, vagy az adott pálya kialakítása. A módosítások, amelyeket az FIA hozott meg a hétvégén nem sokat értek, a plusz merevítő sem tette lehetővé, hogy magasabban tartsa a padlólemezt. Mindent egybevetve a delfinezés kérdésköre még messze nem tekinthető lezártnak.”- árulta el George Russell a Sky Sports-nak.