A kanadai világbajnok egyetért Christian Hornerrel. A Mercedesnek nem sikerült az idei autót jól megterveznie. Villeneuve szerint ez a német csapat fonja, nem az FIA-é..

Az FIA csütörtökön hozott nyilvánosságra egy új technikai direktívát. Ellenőrizni fogják az autók pattogását. Adott esetben a hasmagasság emelésére kötelezi a csapatokat, ha az nem felel meg a megszabott értékeknek. Az új szabály nagy vitát váltott ki a paddockban. A Mercedesnek nem tetszett az új direktíva. Jacques Villeneuve is elmondta a véleményét:

“A Mercedes mindent megtett az elmúlt években azért, hogy megőrizze előnyét. Most rossz autót építettek, ez pedig az ő problémájuk, nem az FIA-é. Más csapatok is megoldották ezt, miért kellene őket büntetni egy esetleges szabálymódosítással? A Mercedes olyasmivel állt elő, amit mintha már előkészítettek volna, kevésbé pattogtak, gyorsak voltak és biztosan nem emelték meg a hasmagasságot. Nem értem az állandó nyafogásukat, a versenyzés veszélyes, ez van.”- árulta el Jacques Villeneuve a a formel.1-nl-en.