Charles Leclerc hátránya folyamatosan nő. Bernie Ecclestone szerint, aki arra fogadott, hogy a Ferrari nyeri a bajnokságot, búcsút mondhat a pénzének.

A Ferrari nagyon jól kezdte a 2022-es szezont. Nagy előnyt építettek ki. Leclerc három futam után 34 pontos előnyre tett szert. Ausztrália után valami elromlott. A Red Bull az év elején küzdött a megbízhatósággal. Leclerc az Ausztrál Nagydíj után kétszer is az élről esett ki. Leclerc idén szombaton volt eddig nagyon erős. Úgy tűnik, hogy a Ferrari egy körös tempója jobb, mint a Red Bull-é, mivel a futamokon a bikák jobbnak bizonyultak. Ecclestone csalódott. Az év elején még ő is nagy reményt fűzött a Ferrari bajnoki címéhez. A Blicknek nyilatkozva a következőket mondta:

“Sok emberrel együtt reméltem, hogy a Ferrari 14 év után újra bajnok lehet. „Sajnos azt kell mondanom, hogy aki továbbra is a Ferrarira vagy Leclercre fogad, az búcsút mondhat a pénzének.”- kezdte Bernie Ecclestone. A 91 éves férfi szerint a Ferrari hanyatlása nem újdonság. A Scuderia túl gyakran hagyta cserben a Tifosi-t az évek során.

“Újra egyre többet hibázik a Ferrari. A megbízhatósági probléma a régi időkre emlékeztet. A pilóták sem mindig magabiztosak a pályán. Szóval Max-nak könnyű dolga van. Már hat futamot nyert.”- zárta gondolatát a brit szakember. A Ferrari utoljára 2007-ben nyert bajnoki címet. Akkor Kimi Raikkönen szerzete meg a bajnoki trófeát az olaszoknak. Azóta egyik címet sem sikerült megnyerniük.