Sergio Perez a Brit Nagydíj előtti napokban nem edz. A mexikói pilóta kizárólag rehabilitációra jár. Utólag derült csak ki, hogy a kanadai időmérőn megsérült a nyaka.

Sergio Perez mindössze a kilencedik körben sebességváltó-meghibásodás miatt adta fel a Kanadai Nagydíjat. A Red Bull arra gyanakszik, hogy az alkatrész a szombati időmérős bukás következtében károsodott. Nemcsak a Red Bull sérült meg. Perez nyakát is meghúzta, ezért a soron következő Brit Nagydíj előtt kezelésre szorul.

“Ilyen rosszul alakult versenynap után a hetet mindig nehéz elkezdeni. Rendben vagyok. Gyógyulgatok a nyakam miatt, ugyanis a baleset óta erős izommerevség van jelen, amit akkor nem éreztem. Eléggé fájt, de összességében minden rendben van. Az izommerevség miatt nem tudok edzeni. Kizárólag nyakterápiára járok, hogy százszázalékos legyen. Néha jobban kell kardióra, erőre vagy ellenállásra edzeni. Azaz mindig mást edzünk, az egymást követő hétvégéken inkább a regeneráción a hangsúly.”- árulta el Sergio Perez a Fox Sports mexikói kiadásának.