Carlos Sainz a vasárnapi futamon közel tudott maradni Max Verstappen-hez. Az utolsó körig volt esélye arra, hogy megnyerje a Kanadai Nagydíjat. Nem sikerült. Így Sainz-nak még mindig nincs győzelme az F1-ben.

Carlos Sainz nem ilyen rekord üldözéséről álmodott. Ha nem tud futamot nyerni, akkor minden bizonnyal ő lesz a Forma-1 történetének legtöbb indulás és dobogós helyezést szerző pilótája siker nélkül. A Ferrari versenyzője 149 futamon állt rajthoz. Még mindig nem tudott versenyt nyerni. Andrea de Cesaris 208 futamos rekordja győzelem nélkül még messze van a Ferrari pilótájától.

Ha a dobogós helyezéseket nézzük Sainz tizenegy alkalommal zárt a második vagy a harmadik pozícióban. Nick Heidfeld tizenhárom alkalommal állt fel úgy a dobogóra, hogy nem szerzett futamgyőzelmet. Sainz a következőket mondta:

“Fáj, hogy a miénk volt a leggyorsabb autó, mégsem mentünk vele semmire. Nem vagyok elégedett, túlságosan közel voltam a sikerhez ahhoz, hogy elégedett lehessek, különösen a tempónk fényében, ami az egész futamon nagyon jó volt. A stratégia kulcsfontosságú volt. Azt hiszem, hogy a Safety Car nélkül Max nem tudott volna megelőzni. Úgy éreztem, ha kint maradok a régebbi abroncsokon, nem tudott volna elkapni, meg tudtam volna csinálni. Az utolsó kerékcserénél gondolkoztunk, hogy a lágyabb vagy a keményebb keverékű gumikat válasszuk, hátha jobban működik valamelyik. Gyorsan is mentünk, nagy nyomást helyezve Max-ra, de nem volt elég az előzéshez.”- árulta el Carlos Sainz a DAZN F1-nek.