Valtteri Bottas, az Alfa Romeo pilótája elmondta, hogy majdnem kiszállt a Forma-1-ből, miután két évig Lewis Hamilton mellett versenyzett a Mercedesnél.

A finnt a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg helyére szerződtették. Korábban a Williams csapat versenyzője volt. Bottas azt mondta, hogy kihívásként tekintett az új szerződésre. A finn formája 2018-ban már nem volt olyan jó, mint 2017-ben. Összesítésben az ötödik helyre esett vissza. Hamilton újra világbajnok lett. Bottas azt mondta, hogy akkoriban nem érzett örömét a versenyzésben.

Hamilton mellett úgy érezte, hogy kezdi elveszteni az F1 iránti szeretetét. Bottas majdnem kiszállt az F1-ből. Elárulta, hogy nagyon nehezen viselte a következő két évet. Bottas a következőket mondta:

“2018 év végén majdnem abbahagytam. Nagyon közel voltam ehhez. Nem tudtam megérteni és elfogadni azt a tényt, hogy nem tudom legyőzni Lewis-t a következő két évben. Nagy nyomást helyeztem magamra. 2018 év vége felé mikor már a támogató szerepet töltöttem be, nagyon nem bírtam. Nagyon küzdöttem. Frusztráló volt. A 2018-as szezon utolsó öt versenye nagyon rossz volt. Kezdtem kiábrándulni az F1-ből. Jót tett a két szezon közötti szünet. Át tudtam gondolni a dolgaim…….Az emberi elme nagyon furcsa. Elveszítheted az örömed a dolgokban. Én pedig teljesen elvesztettem az F1 és az F1-ben való versenyzés örömét. Majdnem mérges voltam az F1-re. Furcsa, de szükségem volt egy kis pihenőre
Úgy döntöttem, hogy elmegyek pihenni Dél-Amerikába. Megpróbálok egyáltalán nem gondolni az F1-re. Megpróbáltam megtalálni azt az örömet, amit az F1-hez köt és a versenyzésez való motivációt. Aztán rájöttem: ‘Rendben, ez egy nagyon klassz sport, és még mindig nagy lehetőségek állnak előttem”. Megtaláltam, olyan volt, mint egy kattanás. Január közepén úgy döntöttem: “Rendben. Megtudom csinálni.”Így sikerült. Jó néhány versenyt megnyertem, és főleg a szezon feléig, néha még a bajnokságot is vezettem. Összeszednem magam és újra megtaláltam a vezetés örömét. 2019 talán eddigi legjobb szezonom volt. Lewis abban az évben is kiegyensúlyozottan teljesített. Mint pilóta és mint ember a csapatban ő a domináns személy. Mellette nehéz feljebb lépni. Szerintem mindenki felnéz rá. Ez így megy.”- árulta el Valtteri Bottas a Motor Sport Magazin podcastjában.