Az F1 és Barcelona között egyesség született. A spanyol helyszín 2026-ig biztos az F1 naptárában marad. Úgy tűnik, hogy Madridot ez nem igazán hatotta meg. Ők is szeretnének futamot rendezni.

Stefano Domenicali korábban úgy nyilatkozott, hogy ha minden érdeklődő helyszín azonnal a versenynaptár részévé is válna, akkor 30 vagy akár több futamot is rendezhetnének egy adott évben.

Sokáig nem lehetett tudni, hogy milyen sorsra jut Barcelona. A mezőnyben két spanyol pilóta is rajthoz állhat. Talán ennek is köszönhető, hogy Barcelona az F1 naptárában maradhatott.

Isabel Díaz Ayuso, a madridi régió elnöke hivatalos levélben fordult az F1 vezérigazgatójához, Stefano Domenicalihoz. Jelezte, hogy a spanyol főváros is szívesen rendezne futamot, értesült az El Confidencial. A napokban Nizza is bejelentkezett. Ez már csak azért is érdekes, mert többen is úgy gondolják, hogy az F1 így akar nyomást helyezni Monacóra, akiknek idén lejárt a szerződésük az F1-el. A Liberty és a FOM pedig újra akarja tárgyalni a szerződés feltételeit a monacói autóklubbal.