Pierre Gasly azt mondta, hogy az AlphaTauri-nak nem úgy indult a szezon, ahogy azt várták. Több nehézséggel találták magukat szembe. A francia pilóta azt is elárulta, hogy melyik csapatot tarják riválisnak. Hivatalos hírt is kaptunk a kis bikáktól.

Pierre Gasly a Red Bull család tagja. Amióta a bikákhoz tartozik, azóta folyamatosan fejlődik. Két évvel ezelőtt a 10. helyen zárta az egyéni bajnokságot. Tavaly viszont egy helyet javított. A 2022-es év eddig csalódást keltő volt. Gasly a 11. helyen áll a bajnokságban. 16 pontot szerzett kilenc futam alatt. Mindössze egyszer végzett a legjobb öt között. Gasly elárulta, hogy miért ilyen “rossz” idén az AlphaTauri. Azt mondta, hogy az autó „teljesen más” volt, mint a tavalyi.

“Nem úgy indult a szezon, ahogy vártuk. Több nehézségünk van az autóval, mint azt az elején vártuk. Ez egy teljesen más autó, mint a tavalyi volt. Több váratlan dolog ért minket és balszerencsénk is volt. Több pontot veszítettünk csapathibák miatt. Kár érte. együtt igyekszünk fejlődni. Remélem hamar elérjük a megérdemelt eredményeket. Nehéz lesz a dobogóért küzdeni, de semmi sem lehetetlen. Sok futam van még hátra. Az F1-ben több őrült futamot láttunk már. Jelenleg nem tudunk a dobogós helyekért küzdeni, de ez a célunk. A múltban is ott tudtunk lenni. Szóval lehetséges.”- árulta el Pierre Gasly a a Hawkers rendezvényén.

Franz Tost azt mondta, hogy Pierre Gasly szerződést hosszabbított az AlphaTaurival. A csapat most hivatalosan is megerősítette a hírt. A Monaco Nagydíjig arról is lehetett hallani, hogy Gasly talán visszaülhet a Red Bull-ba. Sergio Perez Red Bull-lal kötött új szerződése azonban egyelőre bezárta az ajtót Gasly újbóli előléptetése előtt. A francia pilóta 2023-ig meghosszabbította szerződését az AlphaTauri-val. Gasly a következőket mondta:

“Öt éve vagyok ennél a csapatnál, és büszke vagyok a közös utazásunkra és az elért eredményekre. Örülök, hogy a Scuderia AlphaTauri csapatomnál maradhatok. Az idei új szabályozás új kihívások elé állít bennünket. Az, hogy a következő 18 hónapban még együtt dolgozhatunk. ez jó alap a jövőre nézve.”- árulta el Pierre Gasly. Franz Tost is örült annak, hogy Gasly marad az AlphaTauri egyik pilótája.

“Nagyon örülünk, hogy megerősíthetjük. Pierre velünk marad 2023-ban is. Határozottan az F1 legjobb és legversenyképesebb pilótáinak csoportjába tartozik, és a nálunk eltöltött idő alatt bizonyította képességeit. Kétségtelen, hogy Pierre komoly szerepet játszhat abban, hogy a csapat jövőre sikeres szezonja legyen. Csak rajtunk múlik, hogy versenyképes autót biztosítsunk neki, hogy továbbra is kiváló eredményeket érhessen el.”- árulta el Franz Tost.

PlanetF1