Sebastian Vettel Kanadában egy élő reklámtábla volt. Már a paddockba egy szivárvány színű kerékpárral érkezett és a sisakján is feltűnt egy tiltakozó felirat: “Állítsák le a kátrányhomok-bányászatot”. Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke elárulta, hogy nem az Aston Martin kérésére távolította a tiltakozó feliratot.

Sebastian Vettel évek óta “tüntet” és szólal fel a különféle környezetvédelmi kérdésekben. Fő célja, hogy felhívja a figyelmet a helyi problémákra, attól függően, hogy az adott versenyhétvégén hol versenyez az F1 mezőnye. Kanadában folytatta a “tüntető” tevékenységét.
Vettel ugyan üzent, de nem állt meg a pólónál. Sisakján feltűnt egy felirat, ami a környezetvédelemre hívta fel a figyelmet. Vasárnap már egy sima fehér bukóval állt rajthoz. Sokan azt gondolták, hogy az Aston Martin-nak elege lett és rászólt Vettel-re. Mike Krack elárulta, hogy semmi ilyesmi nem történt.

“Sebastian a pólóval és a sisakkal szerette volna felhívni a figyelmet a problémára. Egy ponton viszont úgy döntött, hogy ennyi volt. Visszaváltott az eredeti festésre. Elvégre, nem hordhatja minden nap ugyanazt a pólót, ahogy senki sem teszi.”- kezdte Mike Krack. Megtarthatta volna a sisakfestést? Az Aston Martin csapatfőnöke erre így válaszolt: “Természetesen, ő egy szabad ember!”- árulta el az Aston Martin csapatfőnöke, aki azt is hozzátette, hogy Vettel általában jóval a verseny előtt tájékoztatja a csapatot arról, mit tesz majd, ezt követően pedig közösen megegyeznek arról, hogyan kivitelezzék ezt.