Az olasz csapat idén második alkalommal segített a Forma-1 gumibeszállítójának. A Ferrari második alkalommal tesztelte a jövő évi abroncsokat. Ezzel le is tudták az idei évre meghatározott kötelező Pirelli-napjaikat.

Charles Leclerc és Carlos Sainz Maranelloba utazott és gurultak pályára. A Ferrari két pilótája újfent segített a Pirellinek tesztelni a 2023-as abroncsokat. Legutóbb április 27-én tartottak hasonló gyakorlást, akkor Sainz kis híján össze is törte a Ferrarit.

Az első teszt után a rivális csapatok azzal gyanúsították meg a Ferrarit, hogy ezeket a plusz köröket egy új padlólemez tesztelésére használták. Az FIA vizsgálata viszont megállapította, hogy az olaszok szabályosan jártak el.

A Pirelli tesztjein az istállók nem szerelhetnek fel olyan alkatrészeket az autóikra, amelyeket korábban még nem használtak. A pilóták az sem tudják, hogy épp milyen keverékű abroncsot tesztelnek. Végig egyenletes tempóban kell haladniuk, de természetesen aerodinamikai adatokat gyűjthetnek. A mugellói pálya karakterisztikája egyébként meglehetősen hasonlít a silverstone-i aszfaltcsíkéra, így ezek a plusz kilométerek akár segíthetnek is a Ferrari versenyzőinek a jövő heti Brit Nagydíj előtt.