Nizza is szeretne F1-es futamot rendezni. Erről már pár napja beszámoltunk. Az ott élők viszont nem igazán örülnének az F1 rendezvényének. Pénzügyi és ökológiai okokra hivatkoznak.

Stefano Domenicali a közelmúltban megerősítette, hogy Nizza is bejelentkezett. Szívesen rendeznének futamot és már a pályázatukat is beadták. A Francia Nagydíj szerződését még nem hosszabbították meg. Nizza talán a francia futam helyére pályázik. Stefano Domenicali elárulta, hogy a Francia Nagydíj sorsa július végére fény derül. A 2023-es naptár lassan elkészül.

A nizzai L’Association Tous Citoyens- Összes Polgár Egyesület- írt arról, hogy nem örülnének egy F1-es futam megrendezésének. Online petíciót is indítottak. Ebben felszólították a helyi politikusokat, hogy utasítsák el az elképzelést. Eddig 1000 ember írta alá a petíciót. A holnapon több okot felsoroltak, hogy miért ne tartsanak Nizzában futamot.

1. A közpénzek pazarlása Több, mint 6 millió eurós támogatást kellene kérni a Nizza Nagydíjhoz.
2. Ökológiai aberráció. Nice-nek drasztikusan csökkentenie kell az üvegházhatású gázok termelését. Az F1 garantáltan növelné a város légszennyezettségét.
3. Akadályozza a városi élet mindennapi életét. Zaj, szagok, környezetszennyezés. Nizza városának mindenre szüksége lenne, csak az F1-re nem.

David Nakache, az ellenzéki csoport vezetője elmondta, meglepődtek, mikor meglátták a javasolt pénzügyi megállapodás részleteit:
“Két évvel ezelőtt a Metropolis megszavazta a Le Castellet-ben lévő verseny támogatását. Három év elteltével már új helyszínt keresnek. Ha szerencséjük van, akkor Nizza vendégül láthatja őket. A közpénzek szempontjában ez egy sokkoló egyesség lenne.” – nyilatkozta Nakache.