Bernie Ecclestone, az F1 korábbi vezetője védelmébe vette Mick Schumacher-t. Az elmúlt időszakban többen kritikával illették. A hétszeres bajnok fiának teljesítményét egyelőre nehéz megítélni. Ennek ellenére még a Haas csapatfőnöke is kritikával illette.

Mick Schumacher-t nagyon sok kritika érte az idei futamokon elkövetett hibái miatt. A legtöbb kritika a Haas csapatfőnökétől, Günther Steinertől érkezett. Bernie Ecclestone szerint nehéz megítélni a német teljesítményét. Nem lehet pontosan megmondani, mire képes az autó.

“Nem mindegy, hogy az adott konstrukció illik-e egy pilóta vezetési stílusához, vagy sem. Mick-nek semmi szüksége nincs arra, hogy az emberek állandóan piszkálják. Arra van szüksége, hogy segítse valaki. Nem kell neki a kritika állandóan. Ha Michael egészséges lenne, elküldené Steinert a fenébe. Ha felbosszantja a csapatot és kirúgják, akkor az a kérdés, másik istállónál kap-e lehetőséget. Szemmel láthatóan szenved, de remélem, kap még egy esély. Megvannak a megfelelő képességei, és őszintén szólva szeretném látni, mire megy egy másik, versenyképesebb autóval. Szívesen megnézném mire lenne képes egy Mercedesben vagy a Red Bull-ban.”- mondta Bernie Ecclestone.