Pierre Gasly, az AlphaTauri versenyzője a napokban bejelentette, hogy egy évet még marad az olasz istállónál. Ez sokak szerint azt is jelentheti, hogy 2024-ben már a Mclaren pilótája lesz. Ez még csak találgatás.

Pierre Gasly már öt éve az AlphaTauri csapatnál versenyez. A napokban azt mondta, hogy nagyon büszke erre. A francia pilóta rövid nyilatkozata arra utalt, hogy kicsit homályos a jövője. Sokan nincsenek arról meggyőződve, hogy 2024-ben is az AlphaTauri pilótája lesz. Nagyon úgy tűnik, hogy még egy évet vár a Red Bull ülésre.

Max Verstappen helyzete megkérdőjelezhetetlen. Sergio Perez szerződését is meghosszabbították. A mexikói pilóta 2024-ig maradhat a bikáknál. Yuki Tsunoda teljesítménye is javul. A Red Bull-nak nincs oka az aggodalomra. Legalábbis, ami a junior versenyzőit illeti. A hét elején Juri Vips került a címlapokra. A Red Bull felfüggesztette ifjú pilótáját, mivel online játékban rasszista szavakat használt.

Gasly nagyon szeretne visszaülni a Red Bull-ba, de nagyon úgy tűnik, hogy ez nem fog megvalósulni. Hova mehetne még a francia pilóta? Az Alpine-nál lenne egy üres hely, ha Alonso visszavonulna. Ha a spanyol pilóta így tenne, akkor is van már utódja. Minden bizonnyal Oscar Piastri lenne Esteban Ocon csapattársa. Egy Williams szerződés valószínűleg nem lesz vonzó Gasly-nak.

Ha Sebastian Vettel úgy dönt, hogy az év végén elhagyja az Aston Martint és az F1-et, akkor nem kizárt, hogy Alonso lesz az utódja. A Mercedesnél Russell és Hamilton szerződése is 2023 év végén jár le. A pillanatnyi helyzete alapján feltételezzük, hogy Russell folytatja. Vajon van arra esély, hogy Hamilton 2023 év végén elhagyja az F1-et? A Mercedes nem tud annyi juniort felmutatni, mit a Red Bull. Frederik Vesti lehet a hétszeres bajnok utódja.

Egyes hírek szerint Gasly a Mclaren ülésére pályázhat. A pletykák szerint Daniel Ricciardo helyét vehetné át. Zak Brown, a McLaren főnöke világossá tette, hogy Ricciardo eddig nem teljesített úgy, ahogy elvárták volna tőle. Gasly a következőket mondta: “A megfelelő döntést a megfelelő időben hozzák meg. Tudom, miért vagyok itt. Tudom, mit szeretnék elérni a Forma-1-ben. Versenyképes srác vagyok, és az egyetlen dolog, ami számít, az a teljesítmény. F1-es pilóták vagyunk itt. A győzelemért, a pole-ért és a bajnoki címért harcolunk. ez hajt engem minden egyes nap. Ahogy mondtam., Egyelőre csak az AlphaTauri-ra koncentrálok. Megfelelő időben meghozzuk a megfelelő döntést.”- árulta el Pierre Gasly.