A Mercedes az a csapat, akik az év eleje óta szenvednek a delfinezéstől. A brit pilóta szerint az autó hasmagasságának emelésével nem szűnik meg ez a probléma.

A Spanyol Nagydíjon úgy tűnt, hogy a Mercedes istállónak sikerült megoldania a delfinezést. Monacóban és Bakuban újra előjött a pattogás.
Az Azeri Nagydíj után többen is hátfájásra panaszkodtak. Az FIA erre új technikai direktívát jelentett be. Az irányító testület ezentúl büntetheti azokat a csapatokat, amelyek a határértéket meghaladóan delfineznek. Adott esetben ki is zárhatnak egyes istállókat. Lewis Hamilton szerint hiába emelik meg az autó hasmagasságát, az nem fogja megoldani a delfinezést.

“A bakui versenyen és a korábbi futamokon is emeltünk az autó hasmagasságán és így is pattogott. Ez a jelenség sokkal inkább az autó alatti légáramlás kialakításáról szól. A szezon nagy részében a lehető legmagasabbra állítottuk a padlólemezt. Barcelonában engedtük lejjebb. Itt eleinte nem is delfinezett az autó. Csak a nagy sebességű kanyarokban. Monacóban és Bakuban ismét megjelent a pattogás. Újra meg kellett emelni a hasmagasságot. Ha meg is emeljük, attól függetlenül még mindig ugrál. Magasabbra pedig nem tudjuk emelni, mert a hátsó felfüggesztés korlátoz minket. Veszítünk a teljesítményünkből, amikor magasabb beállítással megyünk. A delfinezést az autó alatti légáramlás időleges megszakadása okozza. Ennek pedig az a következménye, amit az elmúlt hetekben már mondtam is: többször fájt a fejem, remélhetőleg nem lesz agyrázkódásom.”- árulta el Lewis Hamilton.

PlanetF1